El Govern municipal mostra el seu rebuig al bloqueig dels drets de la ciutadania que suposa l’aplicació de l’article 155

Malgrat celebrar la posada en funcionament de l’estació remodelada, cap representant del Govern de la ciutat ha assistit a la visita del secretari d’Estat d’Infraestructures a l’acte de l’estació de Sabadell Centre de Renfe

 

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL

1. El Govern de la ciutat vol mostrar la seva absoluta disconformitat davant la visita a Sabadell del secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar, amb motiu de la finalització de les obres de reforma de l’estació de Sabadell Centre de Renfe.

2. El Govern manifesta de forma rotunda el desacord amb la presència a actes públics a la ciutat dels representants del govern d’excepció com a conseqüència de l’aplicació de l’article 155 i davant l’empresonament dels representants legítims del Govern de la Generalitat i la societat catalana.

3. L’adaptació de l’estació Sabadell Centre per evitar les barreres arquitectòniques és una llarga reivindicació de la ciutat, que s’ha exigit des de diferents entitats i col·lectius durant vint anys i que finalment s’ha fet realitat a partir de l’exigència i el seguiment fet pel Govern municipal des de l’inici del mandat. El Govern celebra que la ciutadania pugui ja disposar d’una estació amb accessibilitat universal i en les proeres setmanes prepararà un acte per celebrar-ho amb el conjunt de la ciutadania.

4. L’Ajuntament de Sabadell ha denunciat nombroses vegades tant la manca d’inversió històrica i l’incompliment sistemàtic de la planificació de Renfe, així com les afectacions que ha provocat l’allargament en els terminis d’execució d’aquesta obra. La ciutat i la comarca encara tenen altres mancances històriques ni tan sols planificades, com ara la nova estació a Can Llong, que donaria servei a una altra zona de la ciutat, o la línia R8.

5. El Govern de la ciutat defensa la llibertat d’expressió, tal com avui mateix també ha manifestat la Junta de Portaveus amb l’aprovació d’una proposició, i comparteix el rebuig expressat per la ciutadania davant l’assistència de representants del govern de l’Estat és una mostra més de l’exercici de la llibertat d’expressió.

© 2015 CRIDA per Sabadell