Sabadell acull aquest cap de setmana la Primera Edició de la festa Mescla’t
21 d'octubre 2015
Aquesta trobada engloba en una sola cita diferents iniciatives a favor de la convivència, la solidaritat, la cooperació i la inclusió social
El dies 24 i 25 d'octubre, Sabadell acull la Primera Edició del Programa Mescla’t a favor de la Convivència, la Solidaritat, la Cooperació i la Inclusió Social, que es portarà a terme a la plaça del Doctor Robert. Aquesta trobada engloba en una sola cita diferents iniciatives que anteriorment es portaven a terme, com ara la mostra d’entitats de solidaritat i cooperació o la Festa de la Diversitat.
A aquesta trobada, la més gran fins ara, s’ha convocat més de 50 entitats i inclou més de 40 activitats entre actuacions musicals, tallers, mostra d'entitats, jocs, teatre, xerrades, gastronomia i altres, adreçades a tots els públics, i que han estat organitzades pel conjunt de les entitats que treballen en els àmbits de la solidaritat, la cooperació, l'acollida a la població nouvinguda i la lluita contra l’exclusió social.
Míriam Ferràndiz, regidora de Drets Civils i Ciutadania, ha comentat en la roda de premsa d’aquest migdia que “es tracta de crear un espai per a la convivència, la solidaritat, la cooperació i la inclusió, a través d’una sola activitat conjunta, compromesa amb els drets humans, perquè és a través d’aquesta
transversalitat i treball en xarxa que es pot incidir en la lluita contra les diferències i les desigualtats”.
Lamine Souane, president de la FAIV, ha afirmat que “aquest programa és un impuls als vincles entre cultures, per part nostra inclou 13 entitats d’àmbit d’immigració i ens permet donar-nos a conèixer, vincular-nos amb la ciutat i relacionar-nos”.
Per la seva banda, David Rodríguez, president de la Fundació MAIN, ha volgut destacar que “és amb la congregació d’entitats que comparteixen un mateix sentiment d’acollida, generositat, cultura de la pau i treball que podem treballar per la dignitat, el respecte i el dret a ser felices de les persones”. En aquest
sentit ha destacat que és una mostra “per a la participació i la reivindicació”:
Lídia Gil, responsable de relacions institucionals i captació de recursos d'AVAN, ha volgut “donar les gràcies a l’Ajuntament per la seva lluita per la inclusió social i la necessitat de treballar per la qualitat de les persones en situació més vulnerable, persones que sovint pateixen discriminació per part dels sectors econòmics i cal donar suport en la seva plena inclusió”.
Albert Boada, regidor de Nova Economia, ha conclòs que “una idea força que acompanya aquesta trobada és que no podem crear una societat estanca, per això cal trencar murs i barreres entre la societat civil i les entitats. No cal agrair res a l’Ajuntament perquè simplement estem portant a terme la nostra obligació”.
Podeu consultar el programa a la web de l'Ajuntament