La Jornada de Sobirania Econòmica pretén generar propostes per atacar l’atur
3 març 2016
El Centre Cívic de Gràcia acollirà la jornada d'aquest dissabte a partir de les 10h
El proper dissabte 5 de març es realitzarà la Jornada oberta sobre Sobirania Econòmica, sota el lema 'Aturem l'atur, canviem l'economia!', que pretén generar propostes per atacar l'atur, garantir una renda bàsica i treballar per un nou model econòmic des dels municipis.
La jornada comptarà amb la participació de Diosdado Toledano, membre de la Comissió Promotora de la ILP per una Renda Garantida de Ciutadania; Laura Merino, tècnica de l'Eix Acció Social de Barcelona en Comú; José Alcántara, coordinador de l'Àrea de Formació del Vapor Llonch; Andoni Egia, responsable del Pla de Desenvolupament Local de l’Ajuntament d’Hernani; i Albert Recio, Doctor en Economia i professor del departament d'Economia Aplicada.
L'activitat s'estructurarà en quatre taules de debat paral·leles que abordaran la qüestió de la Renda Garantida; les polítiques actives d'ocupació del Vapor Llonch, amb la idea de fer propostes de millora; l'estratègia dels moviments socials i el paper de les institucions per generar un nou model econòmic; i per últim, el marc de les polítiques d'ocupació en la situació econòmica actual.
Eudald Griera, membre del grup de Sobirania Econòmica de la Crida, explica que és necessari plantejar el debat sobre l'atur i com crear un nou model econòmic. “Cal atacar l’atur, però fer-ho amb visió de futur, incentivant nous projectes des de l’economia social i solidària. Aquests, si estan vinculats a les necessitats socials, poden generar llocs de treball dignes i estables a la nostra ciutat.”, ha expressat Griera.
Amb aquesta ja són cinc les jornades que s'han realitzat dins del cicle de Jornades de Sobiranies, que va començar el passat mes d’octubre i que s’allargarà fins a meitat del 2016. L’objectiu d’aquestes jornades és abordar, mensualment, una temàtica amb la voluntat de transformar d’arrel la ciutat i establir les bases de polítiques clarament rupturistes.