La formació proposa 80 àmbits d’intervenció a desenvolupar en el marc dels plans integrals d’intervenció de barri.

espaipublicLa Crida per Sabadell entén la recuperació de l’espai i els equipaments públics com un àmbit prioritari de la gestió municipal, que caldrà treballar de forma molt propera a partir del criteri dels veïns i veïnes de la ciutat. La Crida vol així canviar l'ús social de l'espai públic per transformar la vida de la ciutat.

La Crida proposa l’elaboració d’un pla integral d’intervenció a cada barri que, a part de desenvolupar accions vinculades a l’habitatge o els serveis socials, inclogui també una aposta clara en tres estratègies de transformació. En primer lloc, la pacificació de la circulació per tal de millorar la qualitat ambiental (reduir la contaminació de l’aire i el soroll), actuant tant als carrers interns dels barris com en les grans avingudes com la Gran Via, la Ronda Ponent o la Carretera Barcelona. En segon lloc, actuant per la millora del confort en l’espai públic, millorant l’accessibilitat i reduint la ocupació privada de l’espai, en carrers com la Rambla o l’Avinguda Matadepera. I en darrer lloc, fomentant l’ús cívic de l’espai a partir del desenvolupament d’un programa d’actuacions per a la dinamització de l’ús col·lectiu de l’espai públic. Aquestes estratègies han de permetre revaloritzar els principals eixos viaris de la ciutat com a recorreguts cívics, i alhora potenciar també el verd urbà, sobretot en carrers sense arbrat de barris com Gràcia, Eixample o Ca n’Oriac.

Alhora, en coordinació amb l’atenció a l’espai públic, el programa de la Crida per Sabadell inclou també la recuperació d’equipaments i d’espais sense ús i la introducció d’estratègies per l’activació de buits urbans per a l’ús social o la millora de la biodiversitat. Entre aquests espais hi hauria llocs tant emblemàtics com l’antic Euterpe, la Caserna de la Guardia Civil, les Masies de Ca n’Oriac i Can Llong, el Castell de Can Feu o el Parc fluvial del Ripoll.

La Crida per Sabadell ha identificat més de 80 espais de la ciutat en els que són susceptibles de dur a terme actuacions de millora i transformació de l’espai públic o de recuperació d’equipaments. La Crida proposa l’elaboració d’un Pla de treball que permeti definir tots aquests projectes a partir de la interacció amb els veïns i veïnes. Aquest Pla de treball inclouria espais de gran dimensió com el Parc del Nord o el Parc de les aigües i projectes estratègics com l’eix cívic de la cornisa oest del Ripoll. Durant aquests dies de campanya la Crida ha desenvolupat diverses accions per a reivindicar la recuperació d’aquests espais, ja sigui amb actes culturals, amb pancartes, repartint etiquetes que senyalitzen l’espai públic amb els lemes gràfics de la Crida i amb intervencions artístiques temporals sobre l’espai públic.