La Crida per Sabadell fa una revisió crítica del pla d'emergència social de l'Ajuntament de Sabadell
21 desembre 2015
Destaca la necessitat d'anar més enllà dels límits de les institucions des del carrer
El passat 17 de desembre una quarantena de persones van participar en un debat de més de quatre hores en els que es va revisar les tasques realitzades durant els sis mesos de govern i els propers passos a seguir. El debat va consistir en la revisió dels diversos punts sobre emergència social del programa de transformació de l'Ajuntament de Sabadell i una anàlisi crítica de l'estat de realització de les propostes en matèria d'emergència social així com les prioritats de les regidores i les membres de la Crida pels propers mesos. En aquest sentit, Lluís Perarnau, portaveu de la Crida, va destacar “la necessitat d'anar més enllà dels límits de les institucions des del carrer, quan aquestes no puguin respondre o no estiguin preparades per fer-ho a l'emergència social”. En aquest sentit, expressava la necessitat “que totes les entitats, col·lectius i veïnes de Sabadell es mobilitzin sempre que sigui necessari per fer respectar els seus drets”.
D'aquest debat es destacaren alguns aspectes que ja s'han començat a treballar des de l'Ajuntament, com en matèria d'aplicació de la ILP i, concretament, en l'àmbit de multar entitats bancàries amb pisos buits, iniciar protocols per evitar desnonament o talls energètics, però alhora es va ressaltar el llarg camí a recórrer per aconseguir aturar els desallotjaments de les famílies que estan ocupant habitatges sense recursos o què fer amb aquelles que no poden pagar un lloguer.
En altres àmbits, com l'alimentari, es va destacar la necessitat de treballar en propostes per resoldre l'emergència alimentària que vagin més enllà de l'assistencialisme i que siguin transformadores. En l'àmbit de l'ocupació es va concloure que era imprescindible, per lluitar contra l'atur, tenir present la creació d'ocupació de forma transversal en tots els projectes municipals, potenciant municipalitzacions i ajudes a la cooperativització de serveis i nous projectes.
Finalment, en paraules d'Anna Lara, es va remarcar “la necessitat de què l'Ajuntament sigui ferm davant les grans companyies com bancs o subministradores si aquestes impedeixen que es garanteixin els drets bàsics als sabadellencs i sabadellenques, duent a terme, si cal, campanyes de denúncia pública i posant-se clarament al costat de les persones”.