Expressem el nostre total suport al projecte que desenvolupa L’Obrera i denunciem els interessos d’especulació immobiliària que hi ha darrera la denúncia per part de l’entitat financera i diversos fons voltors

 

La Crida per Sabadell vol mostrar tot el suport al Centre Social L’Obrera davant la denúncia interposada per l’entitat financera propietària de l’immoble, CajaMar, contra disset persones que es van auto inculpar per l’okupació de l’espai i que aniran a judici el proper 27 de setembre. La Crida denuncia que l’entitat financera en tot moment s’hagi negat a dialogar i negociar amb L’Obrera per tal de pactar una cessió temporal de l’espai i que en tot moment l’únic objectiu de CajaMar hagi estat desallotjar el Centre Social, a través de la gestió de diferents fons voltors nord-americans involucrats en el tràfic d’armes, per a vendre’l per una xifra propera als 2 milions d’euros i prosseguir amb l’espiral d’especulació immobiliària a la ciutat. Per la Crida és intolerable que un projecte consolidat i obert al barri i a la ciutat, que compta amb múltiples activitats i amb centenars de persones que hi participen es vegi amenaçat per la voluntat especulativa d’entitats financeres i fons voltors.

La Crida per Sabadell ha volgut recordar també la trajectòria dels tres anys amb els que compta el projecte des que l’1 de maig de 2015, una plataforma anomenada Recuperem l'Espai Comú, formada per col·lectius i persones a títol individual de Sabadell, va acabar la manifestació convocada per Vallès Anticapitalista amb l'okupació d'aquest immoble situat el número 142 de l'Avinguda Barberà.

L'edifici, de més de 2.000 m², es trobava en un estat de degradació elevat ja que havia estat sotmès a l'abandonament i als robatoris des de feia més de 8 anys, quan va deixar de ser un concessionari a la planta baixa i un prostíbul al primer pis. L'okupació pretenia reivindicar la manca d'espais on les entitats i les veïnes i veïns dels barris poguessin reunir-se i dur a terme, sense interessos econòmics, activitats creatives i d'organització popular com per exemple esport, formació, excursions, assemblees, xerrades, festes, assessorament laboral, classes de ball, de teatre entre d’altres activitats. Durant aquests 3 anys el projecte s'ha consolidat en forma de Centre Social, L'Obrera, acollint setmanalment a centenars de persones que gaudeixen de les activitats que s'hi ofereixen però que també participen de l'organització interna a través d'assemblees obertes i bimensuals on tothom pot informar-se i participar.

La Crida per Sabadell celebra que el Govern local s’hagi compromès a obrir una taula de diàleg on hi participin membres de l'entitat bancària, de l'equip de govern i membres del Centre Social L'Obrera per tal de pactar una cessió temporal de l'espai i poder donar continuïtat al projecte popular del centre social, així com per exigir la retirada immediata de la denúncia i del judici. Per aquest mateix motiu, la Crida, a petició del propi Centre Social L’Obrera, ha registrat una moció al Ple Municipal d’aquest mes de juliol per tal que la resta de grups municipals es comprometin amb aquesta línia d’actuació i perquè l'Ajuntament de Sabadell emeti un posicionament públic a favor del Centre Social L'Obrera i en contra del seu desallotjament.

Sandra Alcaide, Portaveu de la Crida, ha fet seves les reivindicacions de L’Obrera i ha afirmat que l’organització rupturista “sempre estarà al costat de les persones humils que pretenen omplir el barri d'espais sans i de cooperació i en contra del capital que només pretén acumular beneficis per aquells que ja són prou rics”. Segons Alcaide “entenem que, front aquesta situació, l'Ajuntament de Sabadell ha de prendre partit i protegir els interessos populars front l'especulació immobiliària dels bancs”.