La formació afirma que municipalitzant els serveis es pot arribar a quotes d'estalvi de fins a un 35% del seu cost i a millorar la seva gestió

150513 RP MunicipalitzacióLa Crida per Sabadell ha manifestat que treballarà per recuperar la gestió pública dels serveis municipals. La formació d'esquerres assegura que de mitjana, amb la municipalització dels serveis, es pot arribar a unes quotes d'estalvi econòmic de fins a un 35% del total del cost. Segons Míriam Ferràndiz, portaveu de la formació i número 4 de la llista, aquest estalvi es dóna per dos factors: per una banda, la gestió directa comporta la desaparició dels beneficis empresarials, normalment per sobre del 10%; i per altra banda el servei públic garanteix la millora de la seva qualitat i evita l’incompliment de les condicions dels contractes, llargament denunciat els darrers anys. D'aquesta manera, segons Ferràndiz, “es podran destinar els recursos per a qüestions d'interès generals i el bé comú en comptes de continuar inflant les butxaques d'empreses multinacionals”. En aquesta línia ha remarcat també que “així s'avançaria cap el desmantellament de les xarxes clientelars i en la millora de les condicions laborals”.

La formació d'esquerres aposta perquè el proper govern municipal faci una auditoria interna i integral de la gestió econòmica i laboral de les empreses concessionàries i estableixi un calendari que concreti tot el procés d'estudi, avaluació, propostes de resolució i execució de la recuperació de la gestió dels serveis. Maties Serracant, alcaldable de la Crida per Sabadell, ha remarcat que “caldrà treballar colze a colze treballadors, ciutadans i càrrecs polítics i tècnics per tal de superar les dificultats i acabar amb les xarxes clientelars que es deriven del sistema actual de privatitzacions”.

La roda de premsa s'ha dut a terme davant de la seu de la Companyia d'Aigües de Sabadell (CASSA), empresa privada amb una petita participació de l’Ajuntament de Sabadell, després que el govern municipal decidís unilateralment la venta d’una part important de les seves accions. CASSA és avui una empresa controlada pel grup Aigües de Barcelona (AGBAR), filial de la multinacional Suez Envionnement, que controla la gestió de l’aigua a nivell mundial. Malgrat gestionar un bé púbilc, l’empresa té com a objectiu el màxim benefici econòmic per sobre del criteris socials, i en aquest cas la concessió assegura un 12% de benefici sobre el conjunt dels ingressos, el què significa 1,9M€ anuals. Maties Serracant ha afirmat que “mentre la gestió de l’aigua es va privatitzant i monopolitzant cada vegada hi ha més llars que no poden pagar el rebut del consum domèstic”.