La Crida ha entrat al Govern municipal per posar l’Ajuntament al servei del carrer i de les classes populars
9 d'octubre 2015
En la seva valoració dels 100 primers dies de Govern, l’organització reafirma el seu compromís amb la transparència, en fer front a l’emergència social i en activar la participació de la ciutadania
Quan es compleixen 100 dies de la seva entrada al Govern Municipal a partir de l’Acord amb ERC, la Crida per Sabadell ha volgut remarcar, a través de la Portaveu del seu Grup Municipal, Míriam Ferràndiz, que la seva prioritat política és posar l’Ajuntament al servei de la ciutadania i de les classes populars de la ciutat. Aquesta prioritat, segons Ferràndiz, “s’està materialitzant a través dels desenvolupament dels tres grans eixos programàtics de la Crida: acabar amb la corrupció i la seva impunitat a l’administració municipal a través d’una política basada en la transparència, fer front amb tots els mitjans que tenim a l’abast a la situació d’emergència social que viu la ciutat i activar l’organització i la participació ciutadana per democratitzar les grans decisions que afecten a la ciutadania”.
Míriam Ferràndiz afirma que per a la Crida per Sabadell “és clau tensar al màxim la capacitat política i competencial de l’Ajuntament per dur a terme les polítiques rupturistes i transformadores que necessita la ciutat” però recorda que la institució té uns límits que cal superar a través de l’autoorganització popular. En aquest sentit Ferràndiz recorda que “la Crida no ha vingut a gestionar la misèria, sinó a posar la institució al servei del poble, apel•lant a la seva organització des de la base, des de cada barri, entitat i col•lectiu”.
En l’àmbit de la lluita contra l’emergència social la Crida per Sabadell, com ja anunciat en diverses ocasions, considera imprescindible seguir exigint i pressionant a les entitats financeres per a que aturin immediatament tots els desnonaments i desallotjaments a la ciutat, i en aquest sentit Ferràndiz ha recordat el posicionament públic de l’organització declarant enemigues de la ciutat a totes les entitats que, més enllà de no donar solucions a les famílies afectades ni cedint habitatges buits a l’Ajuntament, a dia d’avui encara segueixen desnonant. Ferràndiz ha assegurat que “tant des de la Crida com des del Govern s’actuarà amb la màxima fermesa contra aquestes entitats, assenyalant-les públicament i exigint que compleixin la nova legislació en matèria d’habitatge establerta en la ILP aprovada recentment al Parlament de Catalunya”. Per la Crida també és una prioritat acabar definitivament amb els talls de subministraments bàsics a les famílies sense recursos per part de les grans companyies energètiques.
Ferràndiz també ha destacat el gir de cent vuitanta graus que s’ha produït en matèria de transparència i en la manera de fer política dins l’Ajuntament. En aquest sentit, la portaveu del Grup Municipal de la Crida ha destacat la limitació dels sous dels seus regidors i regidores, el canvi d’estructures internes per a que no es tornin a reproduir conductes mafioses i corruptes, la revisió de la participació en una entitat privada i poc transparent com la Fundació de l’Esport i la personació de l’Ajuntament com a acusació particular en el procediment judicial del “Cas Mercuri”. Per Ferràndiz és bàsic “acabar amb les polítiques opaques i clientelistes a partir d’una clara voluntat de transparència i de participació de la ciutadania”.
Finalment, i en matèria de participació ciutadana, Míriam Ferràndiz, ha reiterat el compromís de la Crida en donar protagonisme a les entitats i als moviments populars que treballen a peu de carrer, a través d’un diàleg permanent que doni sortida a les seves demandes i apostes polítiques i socials. Per Ferràndiz la voluntat de la Crida és “descentralitzar i democratitzar els espais de debat i decisió a través de l’organització comunitària i de retornar el poder als barris”.