L'organització considera que cal fer un gir de 180 graus en el model de funcionament dels Consells de Districte

CSEnJicWIAAtlSF.jpg largeEn els propers dies, els consells de districte inicien un nou mandat enmig de l'inici d'un procés de canvi i renovació al consistori local. Un dels puntals d'aquesta transformació està en l'àmbit de la participació social en les institucions locals amb uns consells de districte que han estat fins al moment instruments de control i propaganda política per part del govern del PSC. Aquestes suposades mesures de participació no han estat més que una gesticulació de cara a la galeria o de vernís democràtic que amagaven polítiques autoritàries i clientelars. En aquest sentit, la Crida considera necessari fer un gir de 180 graus en el funcionament d'aquests òrgans.

Amb el nou govern de transformació local, amb Glòria Rubio al capdavant de la regidoria de Participació, es presenta una oportunitat de capgirar aquesta situació. Segons Lluís Perarnau, portaveu de la Crida, “cal desbordar i superar els mecanismes tradicionals anomenats participatius i és necessari fer de la participació una pràctica diària de l'Ajuntament i dels sabadellencs i sabadellenques. Cal fer de la participació una finalitat en sí mateixa, un objectiu i, alhora, una eina per a la transformació social”.

Glòria Rubio, regidora de Participació destaca que “volem començar a gestionar col·lectivament tant els conflictes com els nous projectes que puguin aparèixer a cada barri. En aquest marc de treball considerem del tot necessari que cada barri tingui el seu espai de participació real, que ens permeti fer una diagnosi conjunta amb l'objectiu estratègic que esdevinguin espais vinculants i no merament consultius”.

És per això que la Crida es compromet, en paraules de Lluís Perarnau, a “afrontar el debat sobre què han de ser els consells de districte com un primer pas per a capgirar el model de funcionament de l'Ajuntament local, així com superar aquestes velles estructures”.