El mite de l'amor romàntic, tema central de la campanya del 25N
16 novembre 2016
La regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz, va presentar ahir la campanya pel Dia Internacional per a l'Eliminació de les Violències envers les Dones i el balanç de dades del SIAD
Dels 538 casos atesos pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) des de principis d’any fins a finals d’octubre, un 40% estan relacionats amb violència masclista, tant física, com sexual o psicològica. Les dades es van donar a conèixer ahir durant la presentació del programa d’actes commemoratius del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències envers les Dones, que organitza l’Ajuntament de Sabadell i la Taula de Gènere, Feminismes i LGBTI i en la qual han pres part la regidora de Drets Civils i Ciutadania, Míriam Ferràndiz, i la cap del SIAD, Carmina Carreras.
Enguany el nombre de casos ha patit un descens important, passat dels 803 casos de l’any passat als 538 aquest 2016; dels quals 252 són casos nous. Destaca, a més, el fet que un 25% dels expedients oberts entre l’1 de gener del 2014 a 31 d’octubre de 2016, s’han tancat per situació estable i/o satisfactòria.
La regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz ha valorat positivament el fet que la quarta part dels expedients dels darrers tres anys ja estiguin tancats pel fet de que la situació sigui satisfactòria o estable. Sobre la disminució de casos atesos, la regidora considera que “és una bona dada però encara és un període molt curt per poder fer una bona valoració o dir que hi ha menys violència. Per tant no podem baixar la guàrdia en la lluita contra les agressions masclistes”.
El perfil de la dona atesa pel SIAD continua sent similar al d’altres anys, el d’una persona entre 31 i 50 anys, de nacionalitat espanyola, amb diferents nivells formatius i que principalment va al servei per iniciativa pròpia i dels familiars o derivada pels Serveis Socials.
El SIAD és una servei que ofereix informació, orientació i assessorament en tots els aspectes relacionats amb la vida de les dones , i comprèn acollida, suport psicològic, jurídic, atenció social, orientació i informació laboral, detecció i atenció a les violències contra les dones, accions de dinamització del teixit associatiu i grups socioinformatius i tallers d'eines personals.
Commemoració del 25 de novembre
En aquest context s’ha confeccionat un programa d’actes commemoratius del 25 de novembre, que porta per títol Punt final. El cartell guanyador que il·lustra el programa l’ha confeccionat l’alumne de Disseny i Producció Editorial i Gràfica publicitària de l’Escola Illa, Javier Duran, que avui ha recollit el premi de mans de la regidora.
La commemoració d’enguany està especialment dirigida a la sensibilització sobre els Mites de l’Amor Romàntic, ja que es considera que són un dels fonaments estructurals principals de les violències masclistes.
Programació d'activitats del 25N