La formació denuncia la paràlisi i manca de projecte del PSC durant els anys de governs anteriors i també aquest mandat.


 Al Ple de dimarts vinent, la Crida per Sabadell presenta una moció per fer valdre la cultura a la ciutat i vincular-la al model d'oci que s'ha de planificar des de l'Ajuntament. El Ple haurà de decidir si es fa partícips a la ciutadania de la construcció del Mapa cultural actual, i si s'aposta per garantir, amb recursos públics, que aquest oci pugui arribar a tota la ciutadania independentment de la seva situació socioeconòmica.


La formació vol que aquest debat “allunyi la cultura i l'oci de les mans del sistema capitalista que a més de definir l'oci com un mitjà de consum és un generador de desigualtats.”


La moció presentada detalla les diferents reivindicacions dels últims anys, colles de cultura popular, persones vinculades al Museu d'Art, la coordinadora de músics o l'Associació de Veïns del centre i ho suma a les demandes de les companyies de teatre o musicals de la ciutat que fa anys que reivindiquen espais i model propi.


“El PSC, després d'anys de paràlisi i d'abocar a la ciutat a perdre el model d'oci que existia, va prometre que ho farien millor. Quatre anys després no veiem cap evolució tret de quatre fotos. Necessitem que la ciutat defineixi el model que vol, i que no depengui d'un partit polític amb uns interessos concrets que ens aboquen a generar productes de consum inassumibles per la classe treballadora” explica la portaveu i alcaldable de la Crida, Nani Valero.


 La formació defensa que la cultura és part d'un procés històric i una forma de relació social, d'aprenentatge i de transformació de la ciutat i expliquen que el teixit associatiu sociocultural de Sabadell és molt ric com per no tenir-lo en compte a l'hora de planificar el model d'oci i cultura que volem a la ciutat.


Així doncs, demanen en els seus acords, un debat sobre el model cultural amb la participació de veïns, entitats i grups municipals, una anàlisi dels espais públics de la ciutat en relació amb la planificació d'activitats, ampliar els recursos logístics i potenciar la cultura a les escoles.


“Cal debatre sobre els models de festa i d'oci, cal donar un suport més real a les entitats i poder compartir entre totes els nostres neguits per tal de poder millorar la ciutat. Declarar Sabadell ciutat de la Cultura Catalana no és fer-se quatre fotos i reduir el pressupost.”